Achtergrondinformatie

Ambitie mogelijk maken

Schaerweijde is familiehockeyclub met ambitie. Omdat we geloven dat breedte en top elkaar versterken. Samen sterk, samen beter!

Ieders ambitie telt, bij Schaerweijde. De teams bepalen dat. De huidige D1, H1 en eerstelijns jeugd teams, met grotendeels eigen kweek, hebben de ambitie bovenin mee te draaien. Het beleid van de vereniging is om dat mogelijk te maken. Daarvoor zijn meer middelen nodig dan de club op dit moment uit de jaarbegroting kan bekostigen.

Door Corona heeft Tophockey op alle budgetten bezuinigingen doorgevoerd. En we willen dit niet zomaar ongedaan maken als dat na Covid weer kan. Omdat Schaerweijde duurzaam kiest voor de combinatie van breedte en top past het nu dat donateurs een extra bijdrage leveren om de benodigde investeringen in materiaal, staf en team mogelijk te maken. Daarmee help je de club verder om het meerjarig beleid van top én breedte te realiseren.

Fiscaal optimaal obligatieschenkingsplan voor particulieren

Donateurs kunnen een fiscaal optimale schenking doen. Door de schenking af te trekken van het belastbaar inkomen bedraagt die netto grofweg maar 60% van het bedrag. Anders gezegd, door de aftrekpost kan de donateur 40% meer tophockey realiseren. Een initiële bijdrage van 1000,- euro kost de schenker 555,00 euro. Als je 2000,- euro doneert zijn de feitelijke kosten 1110,00. En 200,- is in netto in de praktijk 111,- euro. Dat komt doordat Schaerweijde de schenking uitsmeert over 5 jaar, en dat is precies de bedoeling!. Het gaat immers om duurzaam beleid. Zo levert een schenking van 1000,- euro 5 jaar lang 200,- euro op om te investeren. Fiscaal mag Schaerweijde de schenking als een lening zien met 6% rente. Die jaarlijkse rente saldeert gedurende de looptijd met het initiële bedrag, waardoor het rendement voor de schenking relatief hoog wordt. Dit kun je als particulier jaarlijks herhalen. Zie hier enkele rekenvoorbeelden.

De constructie voor ondernemingen

Als u uw bijdrage via de onderneming wilt doen kan dat ook. Voor bedrijven is het fiscale regime van schenkingen altijd gunstig. Wij bieden we dan ook graag de mogelijkheid met dit obligatieplan mee te gaan. Het doel blijft hetzelfde. De fiscale constructie is als vanouds; via het bedrijf is er voordeel door vpb / aanmerkelijk belang. Daarmee is uw bijdrage automatisch aantrekkelijk.

De voordelen op een rij:

Voor u:

  • Fiscaal optimale bijdrage aan de vereniging (je schenking gaat maal 1.8 (bijdrage bijna twee keer zo hoog als de inleg)
  • Een Schouders Tophockey Debet Card voor het afrekenen in de bar en op het terras
  • Alle info over je favoriete D1, H1 en eerstelijns als eerste (zelfs de tussenstanden bij uitwedstrijden van H1 en D1)
  • Meet & greet de spelers/speelsters een keer na een wedstrijd en bij de afsluiting van het seizoen

Voor de vereniging:

    • de fundamentele basis voor de duurzame combinatie van breedte en tophockey: we maken elkaar sterker
    • tophockey in Zeist; goed voor de leden, de bezoekers, de gemeente
    • een lager beslag op de contributie

Rekenmodel (particulieren)

Hieronder kun je invullen welk bedrag je beschikbaar zou willen stellen, dan wordt direct berekend wat het jou netto kost en wat de vereniging er aan over houdt.

Ik wil een bedrag eenmalig beschikbaar stellen en jaarlijks de rente en de aflossing aan de vereniging in het kader van Schaerweijde Topschouders schenken.

Uitleg van het fiscaal optimale Schaerweijde Topschouder Obligatieplan (voor particulieren)

Als je een eenmalig bedrag aan het Schaerweijde Topschouder plan wilt bijdragen, gaan we dit geld gedurende 5 seizoenen gebruiken om duurzaam te investeren. Doordat we dit bedrag uitsmerenover 5 jaar gaan kun je jaarlijks een bedrag aftrekken van je belastbaar inkomen. Dit zal ongeveer een aftrek opleveren van bijna 40%.. Omdat er feitelijk sprake is van een eenmalige betaling, die juridisch gezien wordt als een lening, vergoedt de vereniging hierover 6% rente. Gedurende deze 5 jaar betaalt de vereniging rente en lost een deel van de lening af, die dus feitelijk de jaarlijkse schenking aan de vereniging zijn. Uiteraard stellen we een document op waarin duidelijk staat vastgelegd welke bedrag je belastingtechnisch mag aftrekken.