Brede Schouders Donaties

In het kort:

 • Een fiscaal-optimaal obligatieschenkingsplan verdubbelt bijna je bijdrage (elke euro levert door middel van een fiscaal optimale constructie 1,80 op, uitgesmeerd in porties gedurende vijf jaar. Precies wat we willen voor duurzame investeringen. Bijvoorbeeld; uw bijdrage van 1000,- aan de club kost u in werkelijkheid slechts 555,55
 • Krijg een Schaerweijde Schouders Tophockey pasje en bestel daarmee bij de bar (debet card)
 • Krijg alle info over je favoriete D1, H1 en eerstelijns jeugdteams als eerste (zelfs de tussenstanden bij uitwedstrijden van H1 en D1)
 • Meet & greet de spelers/speelsters een keer na een wedstrijd en bij de afsluiting van het seizoen

Met je bijdrage investeren we duurzaam in Tophockey in Zeist. Wij geloven in een familieclub met ambitie waarin de top inspireert. Verbonden met de club. Samen maken we elkaar beter. Een bijdrage aan de Topschouders komt ten goede aan de hele vereniging. Met je bijdrage investeert Schaerweijde in meer professionele middelen, in de Schaerweijde Coaching Academy, de staf, teambuildings en aan de behoefte aan een duurzame aanvullend budget voor het ontwikkelen van talent.

Kortom, doe mee. Samen maken we elkaar beter! Doe mee door een bijdrage aan het Schaerweijde Schouders Tophockey Obligatieschenkingsplan!!

Achtergrondinformatie:

Ambitie mogelijk maken

Schaerweijde is een familiehockeyclub met ambitie. Omdat we geloven dat breedte en top elkaar versterken. Samen sterk, samen beter!

Ieders ambitie telt, bij Schaerweijde. De teams bepalen dat. De huidige D1, H1 en eerstelijns jeugd teams, met grotendeels eigen kweek, hebben de ambitie bovenin mee te draaien. Het beleid van de vereniging is om dat mogelijk te maken. Daarvoor zijn meer middelen nodig dan de club op dit moment uit de jaarbegroting kan bekostigen.

Door Corona heeft Tophockey op alle budgetten bezuinigingen doorgevoerd. En we willen dit niet zomaar ongedaan maken als dat na Covid weer kan. Omdat Schaerweijde duurzaam kiest voor de combinatie van breedte en top past het nu dat donateurs een extra bijdrage leveren om de benodigde investeringen in materiaal, staf en team mogelijk te maken. Daarmee help je de club verder om het meerjarig beleid van top én breedte te realiseren.

Fiscaal optimale schenking voor particulieren: 2 = 1!
Elke euro die u schenkt via het Schaerweijde obligatieschenkingsplan levert de vereniging bijna twee euro op. 2 = 1!. Om precies te zijn is de factor 1,8. Dat komt doordat Schaerweijde de schenking fiscaal uitsmeert over 5 jaar, en dat is precies de bedoeling voor realisatie van een duurzaam topbeleid!. Een netto donatie van 500 euro levert de vereniging een 900 euro op, oftewel jaarlijks 180,00. 1000 euro levert 1800 euro op. 2500 is feitelijk 4500 en 5000 is 9000. Omgekeerd gezegd: een initiële bijdrage van 1000,- euro kost de schenker dankzij jaarlijkse aftrek gedurende vijf jaar slechts 555,00 euro. Als je 2000,- euro doneert zijn de feitelijke kosten maar 1110,00. Zie het schema voor inspirerende voorbeelden:

Particuliere donateurs kunnen dit voor één seizoen doen of voor meer seizoenen herhalen.

De constructie voor ondernemingen

Als u uw bijdrage via de onderneming wilt doen kan dat ook. Voor bedrijven is het fiscale regime van schenkingen altijd gunstig. Wij bieden we dan ook graag de mogelijkheid met dit obligatieplan mee te gaan. Het doel blijft hetzelfde. De fiscale constructie is als vanouds; via het bedrijf is er voordeel door vpb / aanmerkelijk belang. Daarmee is uw bijdrage automatisch aantrekkelijk.

De voordelen op een rij:

De voordelen voor u:

 • Fiscaal optimale bijdrage aan de vereniging (je schenking wordt bijna twee keer zo hoog)
 • Een Schouders Tophockey Debet Card voor het afrekenen in de bar en op het terras
 • Alle info over je favoriete D1, H1 en eerstelijns als eerste (zelfs de tussenstanden bij uitwedstrijden van H1 en D1)
 • Meet & greet de spelers/speelsters een keer na een wedstrijd en bij de afsluiting van het seizoen

De voordelen voor de vereniging:

 • de fundamentele basis voor de duurzame combinatie van breedte en tophockey: we maken elkaar sterker
 • tophockey in Zeist; goed voor de leden, de bezoekers, de gemeente
 • een lager beslag op de contributie

Doe mee, dat is Top! Samen maken we elkaar beter!

Ik wil een bedrag eenmalig beschikbaar stellen en jaarlijks de rente en de aflossing aan de vereniging schenken in het kader van Schaerweijde Topschouders schenken. Het inschrijfformulier voor PARTICULIEREN | ONDERNEMINGEN of neem contact met mij op om de schenking te regelen.